Hewitt Studios | Ralph Allen Yard
23
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.12, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ralph Allen Yard

Ralph Allen Yard

A competition-winning mixed-use development in a sensitive location above Bath for the Homes and Communities Agency and Cox Development Partners Ltd. The brief describes two distinct elements – a cluster of Zero-Carbon ‘Code 5’ sustainable houses (the first in BathNES, using prefabricated, super-insulated, timber-frame technology) and a BREEAM-rated mining interpretation centre (relating to the labyrinth of disused shafts and tunnels which lie beneath the site). Elements of historic on-site buildings have also been integrated into the final scheme, creating a discrete and relevant development at the heart of the local community.

Date

3rd June 2015

Category

Architecture, Arts & Culture, Community, Creative Re-Use, Featured, Mixed Use, Residential, Sustainability

Tags
BREEAM, C4SH, Green, Offsite, Plywood, Prefab, Regeneration, Sustainable, Timber, ZeroCarbon