Hewitt Studios | Morgan Experience Centre
Hewitt Studios are architects, product and urban designers based in Bath, UK. We are passionate advocates of sustainable architecture and socially-responsible design.
sustainability, sustainable, architects, architecture, Bath, bath-based, award-winning, south-west, UK, environmental
4029
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4029,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Morgan Visitor Centre

Morgan Visitor Centre

Laminated Timber Kerto LVL

 

We worked with the Morgan Motor Company to refurbish their existing Visitor Centre and Showroom, using the following strategy to transform the visitor experience:

 

– New sculptural visitor entrance foyer
– New ‘jewel box’ display space and expanded showroom
– New external covered car canopy
– Re-cladding and re-roofing of all existing buildings
– Opening-up and improvement of key internal spaces
– Enhanced public realm

 

The refurbishment has a strong focus on sustainability, with a series of low-carbon interventions designed to improve building thermal performance, increase natural daylight, reduce energy consumption, reduce surface water run-off and provide for end-of-life recycling of materials.

 

The revamped Experience Centre and Showroom opened their doors to visitors in September 2020.

 

Date

2nd September 2020

Category

Architecture, Community, Creative Re-Use, Featured