Hewitt Studios | Poplars Visitor Centre
Hewitt Studios are architects, product and urban designers based in Bath, UK. We are passionate advocates of sustainable architecture and socially-responsible design.
sustainability, sustainable, architects, architecture, Bath, bath-based, award-winning, south-west, UK, environmental
2256
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-2256,eltd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland-ver-1.15, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Poplars Visitor Centre

Poplars Visitor Centre

This project sets out to bring a landfill site back into relevant public use through the creation of an Environmental Visitor centre. It was to focus on the Waste Cycle, located alongside a new lake and powered by electricity generated from methane gas leakage from the old landfill. The south-facing structure was set below a planted roof and timber structure and its internal spaces were arranged in an adaptable manner in order to facilitate constant change.

Date

30th January 1999

Category

Architecture, Community, Design, Sustainability, Wellbeing

Tags
Green, Timber